Arbeta som affiliate

Affiliate är en form av marknadsföring som endast tar plats online och är något som kontinuerligt växer. Behovet av att synas online har blivit större och större då många företag konkurrerar med betydligt fler när de försöker sälja över nätet än med en fysisk butik.

Så hur fungerar då detta? Det handlar i grund och botten om att man får andra sajter att länka till sin egen. Detta gör man vanligtvis genom att gå med i ett så kallat affiliateprogram som fungerar som en sorts överkommelse där ägaren av en sajt får en kommision för att vidarebefordra trafik från sin sajt till ens egen. Naturen av denna överenskommelse kan ge kommision på ett par olika kriterier. Det kan till exempel vara för varje gång någon skickas vidare med en länk, varje gång något gör detta men bara så länge de även genomför ett köp eller kanske bara för varje unik besökare. Det är helt enkelt en överenskommelse de två parterna måste tydliggöra för varandra.

Detta är system som finns inom många olika branscher idag. De flesta har insett de stora fördelarna med affiliatesystem då det kan hjälpa även nya sajter att synas på samma sätt som väletablerade konkurrenter. Det kan till exempel vara en sajt som erbjuder offerter för byggnadsarbete eller en sajt som lägger upp test av casino. Två helt olika områden som använder sig av samma form av marknadsföring av samma anledning: att öka trafiken till sina samarbetspartners.

En stor födel med denna form av marknadsföring är att det är oftast helt prestationsbaserad. Man betalar alltså bara för resultat. Detta ger samarbetspartners en bra anledning till att jobba för att driva vidare trafik till ens sajt, för gör de inte detta får de inte betalt för sitt arbete.