Att skapa viktiga kontakter

Att kunna skapa kontakter är en av de aspekter av företagande många ny företagare lägger för lite vikt på. Detta kan dock vara lättare sagt än gjort även för de som vet vikten av detta.

Vi lever i en väldigt digitaliserad värld idag, och medan detta har öppnat många intressanta dörrar kan man fortfarande säga att inget går egentligen upp mot fysiska möten när det kommer till att skapa kontakter. Åtminstone initialt.

Man kan skapa kontakter på många olika håll idag. Att ta företaget till mässa är en av de med högst potential. Annars gäller det många gånger bara att kunna se tillfällen och faktiskt ta dem innan de försvinner.

En av grundprinciperna man måste komma ihåg när man talar med andra företagare är att det handlar om att ge och ta. Somliga har problem med det förstnämnda av en eller annan anledning. Kanske de är för exalterad över att berätta om sitt eget företag eller så är de för självcentrerade i grunden. Vad det än är som orsakar detta kan det ofta vara ett hinder när det kommer till denna del av företagande.

Är man själv den som tar första kontakten är det en bra idé att börja med att ställa frågor och visa intresse innan man börjar tala om allt bra med sitt eget företag.

Sedan får man inte glömma bort att följa upp efteråt. Detta är något många tyvärr är dålig på. Man kanske inte behöver ta kontakt nästa dag, men väntar man flera veckor kan man aldrig garantera att man gjorde ett tillräckligt starkt intryck för dem att komma ihåg en.