Ha koll på skattereglerna

När man driver eller ska starta ett företag så är det viktigt att veta vilka olika skatteregler som finns. Om man startar ett företag själv eller med flera så är det väldigt viktigt att veta hur skatterna fungerar.

Som företagare är man skyldig att följa de skatteregler som finns och man måste själv ta reda på dem. Ett tips är att prata med skatteverket och fråga om allt möjligt. Ladda hem alla dokument som finns att hämta. Gå på olika informations träffar om skatteregler.

Om man känner sig osäker på vilka skatteregler som gäller för sin egen bolagsform så är det bästa att kontakta skatteverket. En osäkerhet på de olika reglerna kan leda till stora problem. Om deklaration eller bokföring inte sker korrekt så kan din F-Skatt bli återkallad. Utan F-Skatt så ser ditt företag oseriöst ut och många kunder vänder ryggen direkt.

Om skattereglerna inte följs korrekt kan dina inkomster eller utgifter bokföras på ett felaktigt sätt. En felaktig bokföring eller deklaration ger både dig och skatteverket fel uppfattning om företagets omsättning och vinster. Lön och vinstutdelningar blir inkorrekta och leder till mycket extra arbete för att lösa bokföring och deklarations problem.

En checklista på hur du får koll på dina skatteregler.

  • Se efter vilka regler som gäller din bolagsform.
  • Gå på skatteverkets informationsträffar.
  • Ladda hem alla dokument och broschyrer som finns hos skatteverket.
  • Fråga om hjälp så fort du känner dig osäker.
  • Läs skattereglerna några extra gånger.