Kontorsstädning för trivsel, effektivitet och hälsa

Ett företag är inte bättre än sitt ansikte utåt. På samma sätt speglar sig företagets klimat och resultat i den grad av ordning och reda som finns inom organisationen. Att hålla ordning inom företaget handlar om allt från en bra schemaplanering, ordning på de ekonomiska bitar och noggranna analyser till en bra lokalvård med kontorsstädning, design och yttre omgivningar. Ett välstädat, organiserat och rent kontor skapar grunden för en arbetsmiljö av toppkvalitet.

Vad har städningen med arbetsmiljön att göra?

Arbetsmiljö är ett brett begrepp som innefattar allt från den mentala till den fysiska arbetsmiljön, och den som ansvarar för arbetsmiljön är arbetsgivaren. Hos Arbetsmiljöverket kan man läsa mer om de krav och riktlinjer som ställs. Den fysiska arbetsmiljön innehåller exempelvis ljudnivå och buller, att det finns tillgång till ergonomiska redskap, bra ventilation och ljus. I arbetsmiljön ingår även att det är ordning och reda, samt rent och fräscht på kontor och övriga utrymmen som personalen vistas i. Ett stökigt och smutsigt kontor innebär både minskad trivsel och kan även vara en sanitär olägenhet med risk för smittspridning. Arbetsmiljöupplysningen beskriver vikten av ett välstädat hem med hänsyn till arbetsmiljön. Arbetsplatsen ska vara både trivsam och hygienisk. Ett företag som tar emot kunder eller besök av olika slag vill definitivt visa upp ett rent och välstädat kontor. De flesta väljer att anlita ett professionellt städbolag, dels för att företagets personal ska få ägna tiden åt de arbetsuppgifter som hör verksamheten till, och dels för att städningen ska utföras av någon som kan jobbet från grunden.

Anpassade tjänster

När man som företagare kontaktar ett städbolag så kan man be om en offert. Det är viktigt att först formulera de behov och önskemål man har när man tar kontakt med städföretaget. Man beskriver hur stora och hur många lokaler det rör sig om, vilken omfattning man önskar på städuppdraget och hur ofta man vill ha hjälp. Det är individuellt beroende på hur verksamheten ser ut och hur många som finns på arbetsplatsen. En professionell städfirma lyssnar till kundens behov och tar fram en lösning som passar just det företaget.