Lär känna dina köpare

Många funderar varför man ska göra en marknadsundersökning innan man lanserar sin nya produkt. Det är inget konstigt att man gör det. Det är alltid bra att lära känna den kundkrets som du vänder dig till och vill sälja din produkt. Ju bättre du känner dem desto bättre kan du både marknadsföra och sälja in produkten.

Gör en marknadsundersökning

Det första man som företagare bör göra när man ska lansera en ny produkt är att ställa frågan: varför ska de köpa av just mig och vad gör min tjänst eller produkt unik på marknaden? För att få svar på frågorna behöver du göra en marknadsundersökning. Den går såklart att göra själv, men är du osäker på hur du ska göra är det bäst att anlita experter inom området. På så sätt blir du säker på att du inte går miste om någon bra formulering eller fråga.

Fokusera på produkten

När du går in för att göra en marknadsundersökning bör du främst fokusera på produkten du ska lansera. Många gör misstaget att fråga om vad kunderna tycker om företaget i stället för produkten. Vad dina kunder tycker om dig kan självklart påverka dig, men när du lanserar en ny produkt bör du fokusera på just den produkten du vill sälja och vad den skulle tillföra på marknaden. Från marknadsundersökningen kommer du att få reda på saker som du inte ens hade tänkt på, och du har då tid att göra nödvändiga justeringar innan den släpps.

Ge en morot

När du gör din marknadsundersökning finns det många aspekter att ta hänsyn till. Ett bra sätt att göra den är online och använd något som lockbete, kanske en rabattkupong eller en kampanjkod som ger dem rabatt på en vara. Det är alltid uppskattat och kunderna känner att de är viktiga för dig och vad de tycker om din produkt, eller även om dig som företag.