Marknadsföra företaget

För alla företag så är marknadsföring A och O, du måste visa att du finns, vad du tillverkar och säljer eller vilka tjänster du erbjuder. Idag finns oändliga möjligheter då internet tillför många olika kanaler och medier för att nå ut till de flesta, både lokalt och internationellt. Det handlar om att bygga relationer och vara inbjudande för potentiella kunder.

 

Målgrupp

För att lyckas med sin marknadsföring så är det viktigt att välja målgrupp för sin annonsering. Vilken ålder vill du rikta dig till? Kön, inkomst, intressen och vilken form av hushåll är andra parametrar att ta med i sin beräkning. Se till att nå ut till rätt kundkrets för att få bäst resultat. Du vill inte att reklamen för tex leksaker ska visas på tv sent på kvällen under en nyhetssändning utan på dagtid på de kanaler som är anpassade för barn. Hitta rätt person så får du sedan spridning till fler genom att det pratas om produkten, bloggas eller visas bilder i sociala medier.

Hur når man ut

Det finns en mängd olika sätt att visa upp företaget på. Förutom tv-reklam, olika annonsutskick och tidningar så används idag sociala medier i allt större utsträckning då en del av dessa tex Facebook samlar in information om användarna för att sedan kunna rikta reklamen direkt till rätt målgrupp. Medlemskort med erbjudanden och nyhetsbrev är också en form av marknadsföring som blir allt vanligare där man sedan länkar till sin hemsida eller skickar ut erbjudanden, tips och berättar vad som händer i företaget. Att visa upp sig på olika mässor och dela ut profilprodukter med företagets namn eller en goodiebag med prover på företagets produkter och information är också ett bra sätt. Att få reportage i olika tidsskrifter och i media om sitt företag, sina produkter eller tjänster är givetvis också ett plus. Vill man ha större kampanjer för sitt företag så kan man med fördel anlita en bra marknadsföringsbyrå.