Säkerhetslösningar på kontoret

Säkerhet är en viktig fråga för alla företag. Men säkerhet är också ett väldigt brett område som berör många aspekter av företagande. Här tänkte vi begränsa oss något genom att titta på hur man ökar säkerheten på kontoret.

Lås

Ingen behöver ju övertalas vad gäller vikten av att kunna låsa dörren till kontorslokalen när alla lämnat för dagen. Men kan vara mer än bara något man öppnar med en vanlig nyckel idag. Att installera ett passersystem kan vara väldigt praktiskt då det blir möjligt att styra behörigheten genom en hel byggnad och ett kort kan snabbt spärras om det skulle gå förlorat för att förhindra otillåtet inträde. För att installera ett sådant system är det bäst att vända sig till experter.

Larm

Ett företag bör dock även ha ett larmsystem installerat. Mer specifikt bör larmsystemet man skaffar kunna hantera inte bara inbrott utan även brand och utrymning. Ett inbrottslarm kan dessutom hanteras av en säkerhetsfirma så som Securitas som kan se till att något tar sig ut till kontoret om larmet faktiskt går.

Kameror

Somliga företag vill även ha en extra nivå av säkerhet genom att sätta in kameraövervakning. Ett sådant system kan inte bara avskräcka inbrottsförsök utan även identifiera förövare som ändå bryter sig in. Strategisk placering av kamerorna är väldigt viktigt och något som borde göras i samråd med leverantören för bästa möjliga täckning. Se till att systemet uppfyller Svenska Stöldskyddsföreningens krav.

Inbrottsskydd

Ett annat sätt att hantera poteniella inbrott är att helt enkelt installera särskillda inbrottsskydd som gör det betydligt svårare att ta sig in. Detta kan exempelvis vara saker som säkerhetsdörrar eller fönstergaller.  Alternavit kan man placera säkerheten på insidan genom att skaffa ett kassaskåp för värdefulla pappershandlingar eller andra viktiga saker.