Skogsfastighet som företag

Har du precis köpt en fastighet med tillhörande skog, eller kanske ännu bättre fått ärva en fastighet med skogsmark till så är du bara att gratulera. Som ny skogsägare så är det en del att tänka på, du blir per automatik företagare med allt vad det innebär som skogsägare.

Det finns många som är intresserade av att förvärva skogsfastigheter och är du en av dessa så kan vi bara gratulera. Det kan upplevas som lite skrämmande att få koll på allt, finns det skog som ska avverkas redan första året, frågan är om man ska köpa in skogsmaskiner eller hyra någonstans med förare till en början.

Det ska återplanteras men också röjas och gallras i den befintliga skog. Det gäller att sköta om den skog man äger så att den växer som den ska och man får ut maximalt den dagen det är dags för avverkning. Det kan vara många frågetecken som ny ägare av skogsfastighet. LRF Konsult har en skogsägarskola som kan vara bra att gå som nybliven skogsägare, mycket lär man sig i det praktiska arbetet med gården.

Du blir även företagare när du förvärvat en skogsfastighet och den går att driva son enskild firma om man så önskar, här finns bra information för dig som funderar över detta med eget företag. Du kan även kurser i eget företagande för att få bättre koll på hur det är. Det kan se olika ut för varje skogsägare och vilket mål man har med sin skog och sitt företagande. Alla företagare har börjat någonstans och byggt upp företaget allt eftersom, detsamma får ni göra med ert företag.