Vikten av goda kundrelationer

Det är viktigt att ha rätt produkt till rätt pris, men det är lika viktigt att ha en bra relation till dina kunder. Ofta är ett vänligt bemötande och genuin omtanke viktigare än några procent rabatt. Genom att ta hand om din kund på ett bra sätt kan du bygga upp en starkare relation och få trognare kunder.

Visa den Personliga sidan

Det är svårt att älska ett företag, det är mycket lättare att älska de människor jobbar där. Det är därför de populära företagen och varumärkena är de som du lätt känner igen och tycker om. Låt ditt företags personlighet märkas i din marknadsföring och din kundkommunikation. Var personlig och trevlig, gärna rolig.

Ge erkännanden i sociala medier

Sociala medier är en perfekt kanal för att visa att du gillar en kund. Tacka före positiva omnämnanden och berätta om kundens framgångar.

Be om åsikter och kommentarer

Fråga dina kunder om hur de upplever dina produkter och tjänster, din marknadsföring och dess innehåll, din kundservice, osv. Förutom att du får värdefull information visar du också hur högt du värderar deras åsikter.

Erbjud att dina kunder att gästblogga

Låt dina kunder och affärspartners gästblogga. Du får gratis innehåll till din blogg, de får exponering och en länk på sajt, dvs båda tjänar på det.

Tipsa om kundens produkter

Ta möjligheten att hänvisa till dina kunders produkter eller tjänster som kompletterar ditt eget utbud, men naturligtvis inte de som konkurrerar. Det uppskattas av kunden och kanske får du liknande hjälp av din kund?

Tacka alltid kunden

Det här är så enkelt, kostar ingenting och ger så mycket. Ändå glömmer vi det så ofta. Ta som vana att tacka din kund efter varje affär, varje samtal och varje annan gång som ni haft ett givande utbyte. Det får självfallet inte gå till överdrift, men vi tycker alla om att få uppskattning och uppmärksamhet.